Triss är en mycket välkänd skraplott i Sverige. Den lanserades av Svenska Spel år 1986 och den finns i dag både i fysisk och digital variant. Det betyder att man kan köpa en fysisk lott i en butik och skrapa den, eller köpa en digital lott online. Trisslotten går ut på att lottskraparen ska skrapa fram tre lika belopp på lotten och det belopp som skrapas fram blir vinsten. Lottens normala pris är 30 kronor både online och i fysiska butiker.

Hur spelar man Triss?

Triss går i grund och botten ut på att man ska skrapa bort ytan som döljer vinstsummor från nio olika fält. Om tre belopp i fälten är likadana ger lotten vinst. Om lottskraparen får fram tre 100 kronor kommer spelaren att vinna 100 kronor, och samma sak gäller om andra belopp skrapas fram. När man spelar Triss online klickar man med musen för att den skyddande ytan ska försvinna och vinsterna uppenbaras.

När man skrapar Triss online kan man skrapa fram klöver, tv-rutor och en hemlig ruta på lotten. I den hemliga rutan står hur många gånger vinsten multipliceras. Det kan vara en, två eller tio gånger. När det gäller tv-rutorna kan de dyka upp kring de vanliga siffrorna. Om tre rutor kommer fram får spelaren skrapa en lott direkt i TV, förutom lotten online och då är det betydligt större summor på spel. Om tre klöver dyker upp kan spelaren välja mellan att skrapa en lott offentligt och vinna en vinst som betalas ut över flera år, eller 500 000 kronor som betalas ut direkt till spelkontot.

Vad kan man egentligen vinna?

De vanliga vinsterna på en Triss är mellan 30 kronor och en miljon kronor. När man skrapar Triss online gäller samma prissummor. Dessutom finns här också klövervinsten som ger mellan 10 000 kronor/ månad i tio år, upp till 50 000 kronor/mån i 25 år. Den vanliga vinstchansen är 1:5. Det kan också vara bra att veta att det ibland släpps olika specialutgåvor av Triss online. Dessa kan ge upp till 10 miljoner kronor direkt på skrapet.

När man spelar Triss på nätet finns också så kallade dubbeltriss. Dessa består av två triss som sitter ihop. De kostar 60 kronor, men skillnaden här är att spelaren inte behöver få alla tre symbolerna på ena halvan av lotten. Om spelaren skrapar fram en tusen kronor på ena lotten, och sedan får två symboler med tusen kronor på den andra lotten kommer spelarens vinst att bli tusen kronor. Även på dubbeltriss finns det chans att skrapa fram tv-rutor, klöver och den hemliga rutan som multiplicerar vinsten finns också med.

Fördelar med Triss online

När det gäller Triss finns det flera fördelar. För det första får spelaren reda på sin vinst med en gång, och i de allra flesta fall kan spelaren sedan lösa in sin vinst direkt. När spelaren köper sin lott online kan vinsten lösas in direkt till spelkontot och sedan kan spelaren köpa flera lotter. Om det rör sig om en större vinst kan man lösa in den till sitt bankkonto direkt om man inte vill ha den stående på sitt spelkonto. Man slipper ta sig någonstans och lösa in sin vinst.